“ЛоксМайстер Київ-Центр” радить: як вибрати вхідні двері з кращою шумоізоляцією

Проблема поганої шумоізоляції вхідних дверей відома багатьом не з чуток. Як зазначають фахівці “ЛоксМайстер Київ-Центр” на вул. Гоголівська, 48, найчастіше з нею стикаються люди, які живуть в старих будинках, побудованих за часів СРСР, з тонкими стінами і маленькими сходовими майданчиками. У таких спорудах спокій порушують неприємні шуми ліфта, тупіт, розмови сусідів. Щоб в квартирі не було чути сторонні шуми, необхідно встановити надійний бар’єр.

Спеціалісти “ЛоксМайстер Київ-Центр” виділяють два основні шляхи вирішення даної проблеми. Перший – заміна вхідних дверей на нові, що мають поліпшені звукоізоляційні властивості. Другий – додаткова шумоізоляція наявних дверей.

Оскільки другий підхід часто є вкрай обмеженим через технологічні та конструктивні особливості дверей, ми рекомендуємо в якості основного обирати перший, а саме, за можливості замінити вхідні двері на більш якісні конструкції з покращеною шумоізоляцією.

Переймаючись питанням – «Як вибрати двері з підвищеною шумоізоляцією?», необхідно розуміти, що всі вхідні двері мають шумоізоляцію, але є ряд особливостей, які збільшують цей показник.

Насамперед, щоб повністю виключити поширення шумового ефекту, вхідні двері повинні максимально щільно прилягати до дверної коробки і порогу.

У якісних вхідних дверях підвищені звукоізолюючі властивості досягаються за рахунок спеціальних ущільнювачів і шумопоглинаючих наповнювачів.

Для хорошої звукоізоляції використовують високоякісні ізоляційні матеріали, які розташовані всередині конструкції між листами металу. Найбільшу шумоізоляцію мають багатошарові моделі вхідних дверей, де кожен шар є перешкодою для звукових хвиль різної частоти.

Варто пам’ятати і те, що незалежно від обраної конструкції, вхідні металеві двері зі звукоізоляцією мають бути надійними та міцними, не дозволяючи звуку поширюватися як з внутрішньої, так і з зовнішнього боку.

Як відзначають фахівці “ЛоксМайстер Київ-Центр”, від якості наповнювача безпосередньо залежить ступінь звукоізоляції вхідних дверей. Тому треба вкрай відповідально підходити до його вибору при замовленні дверей. Серед звукоізоляційних матеріалів, що найбільш часто використовуються при виробництві дверей, виділяють наступні:

  • Пінопласт: відрізняється легкістю і лояльною ціною. Незважаючи на безліч переваг, він пожежонебезпечний. У зв’язку з цим, вхідні металеві двері з шумоізоляцією з пінопласту потребують додаткового захисту від загоряння.
  • Гофрокартон: здатний створити ефективний звуковий бар’єр, в тому числі в холодну пору року, тому оптимально підходить для кліматичних умов України. Але як і пінопласт, гофрокартон легко запалюється.
  • Мінеральна вата: в даний час є найбільш затребуваним ізоляційним матеріалом в металевих конструкціях. Мінеральна вата повністю екологічна і не виділяє токсичних речовин при нагріванні. На відміну від аналогів, мінвата володіє вогнетривкими властивостями, а також добре затримує шуми, запобігає поширенню холодного повітря з вулиці всередину приміщення. Мінвата забезпечує ізоляцію шумів до 40 дБ. Водночас вона нестійка до підвищеної вологості, тож потребує наявності вологовідштовхувального покриття на полотні. При цьому саме полотно повинно бути повністю герметичним.

Зазначимо, що у питанні вибору дверей з захистом від шуму важливу роль відіграє не тільки наповнювач, але і ущільнювачі. Вони знаходяться в місцях прилягання полотна до коробки. Ущільнювачі являють собою гумові стрічки з пористою структурою. У якісних конструкціях застосовують не менше двох стрічок. Одна з них розташовується на полотні, другий – на коробці.

Для підвищення рівня ізоляції шуму додатково застосовують і магнітні поріжки. Їх встановлюють на підлогу в місці з’єднання полотна при закритті, завдяки чому конструкція щільніше прилягає до коробки.

Варто враховувати і те, що на звукоізоляційні характеристики конструкції впливає оздоблення дверного полотна. В цьому відношенні добре зарекомендували себе вироби, покриті МДФ, масивом дерева, ламінатом. Крім звукової і теплової ізоляції, матеріали надають виробам неповторний зовнішній вигляд.

При виборі фахівці “ЛоксМайстер Київ-Центр” радять надавати перевагу продукції перевірених компаній, що має відповідні сертифікати якості, гарантійний сервіс.

А завдяки тому, що в “ЛоксМайстер Київ-Центр” на вул. Гоголівська, 48 представлено широкий асортимент вхідних дверей провідних світових та вітчизняних виробників, підібрати найкращий варіант можна швидко та просто!

І наостанок. Пам’ятайте, що надійна шумоізоляція вхідних дверей не лише забезпечить абсолютний захист від зовнішнього шуму, а й дозволить відчувати себе комфортно і спокійно в своїх оселях. Тож вибір за Вами, а ми завжди готові допомогти!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *